Over Memory Magazines

Ik ben Yvonne Versteijnen (1962), trotse moeder van vier dochters, oma van drie kleinzonen en ik woon al mijn hele leven in het mooie dorp Leende. Voordat ik in 2015 een uitvaartonderneming (Linde Uitvaart) startte, werkte ik meer dan dertig jaar als vormgever voor diverse instanties en uitgeverijen, voornamelijk vanuit mijn eigen onderneming (Studio Iris). Het vormgeven van boeken, bladen en magazines ben ik de laatste jaren steeds blijven combineren met mijn werk in de uitvaartbranche.

Al snel nadat ik als uitvaartbegeleider startte, ging ik van de afscheidsdiensten magazines maken. Toespraken, gedichten, maar ook een deel van de getoonde foto’s kregen een plekje in een mooi blad op A4-formaat. Deze magazines worden door de nabestaanden zeer gewaardeerd. Ik krijg het vaak te horen: ‘Je wilt niet weten hoe vaak ik dat magazine later nog heb doorgebladerd en gelezen’.

Dat bracht mij op het idee om ook voor nabestaanden die niet voor mij als uitvaartbegeleider kiezen, een mooi aandenken te maken aan een dag, die door alle emoties, vaak niet ten volle wordt beleefd.
Om later alles nog eens rustig na te kunnen lezen en bekijken.

“Ieder van ons heeft een magazine gekregen. Het helpt ons erg bij het verwerken van ons verdriet op momenten dat het ons past.”